Recept på Pinnbröd

Paula ville ha receptet på Pinnbröd. Så naturligtvis kommer det här, det är kanske någon mer som vill testa.

5 dl vetemjöl
2 dl vatten
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Om man vill göra en lyxigare/godare variant kan man byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Dessutom kan man tillsätta riven ost i degen. (Garanterat värt att testa).
 
Allt blandas till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Den ska gå att få fast på en pinne utan att man ska bli alltför degig själv. Receptet räcker till ca 4 pinnbröd. Grillpinnen ska gärna vara grövre än en "korvpinne", så att man kan fylla hålet med smör när brödet är klart. Inte nyttigt men gott. Håll gärna brödet en bit från elden eller glöden så att det inte bara blir svart yta och deg innuti. Pinnbrödet är klart att äta när det inte "sitter fast" på pinnen längre.

Lycka till

Kommentarer
Postat av: Paula

Det var snabba puckar! Tack för receptet, ska test så fort jag får tillfälle!

2007-05-02 @ 22:06:47
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0