Räkfrossa

För några dagar sedan var jag tillsammans med mina arbetskamrater på en båttur med räkfrossa i Luleå skärgård. Fantastiskt väder, god mat och trevligt sällskap. Riktigt lyckat med andra ord......image16

Tisdagstema - Siffror

Jag har tänkt på vad siffror har för betydelse i mitt liv. Bilden visar var jag trivs allra bäst.

image14

Siffran TRE har en extra stor betydelse för mig. För jag har TRE underbara barn. Till och med världens bästa barn. Det är ingen idé att nån säger mot mig........för i det fallet vet jag bäst!
Siffran ETT (EN) är naturligtvis också betydelsefull. För jag har EN underbar man. Naturligtvis är han också världens bästa man.
Dessutom har jag kommit på att jag alltid har jobbat med siffror på olika sätt. Bidrag, skatter och pengar. Inte på samma arbetsplats dock. Jag är inte riktigt säker på att jag har världens bästa jobb, men jag tror att jag har världens bästa arbetskamrater.


Min helg

Jag har längtat efter nya köksgardiner ett bra tag. Hade tänkt något färgstarkt från Marimekko, men ändrade mig i sista stund. Det blev Åhlens som fick sälja av sitt tyg Paradis. Det är inte direkt något från kategorin "Vårens nyheter", men jag har länge gillat tyget. Resultatet blev jag riktigt nöjd med. Färgstarkt, men på samma gång väldigt ljust och riktigt "somrigt".
image10

Idag söndag blev det en premiärtur för säsongen till Ön med båt. Sist jag var dit, var det snö och is. Familjens lilla fiskare var mycket nöjd med dagens fångst. Ett tjugotal riktigt fina fiskar som ska rökas vid tillfälle, plus minst lika många som fick fortsätta att simma i havet.
image11

image12

En vårbild från Ön innan bryggan lagts ut. Här blir det många härliga stunder

Helgjobb

image9

Vårt vardagsrum har fått en liten uppfräschning under helgen som var. Nytt laminatgolv i valnöt ersatte det gamla gulnade furugolvet. Nej det var inget vackert gammalt golv med breda "plankor" som skulle kunna bli vackert vitlaserat. Det var ett golv som gör sig absolut bäst under det nya. Stor hörnsoffa i skinn fick flytta ner till källaren och upp åkte soffan som var ny i min första lägenhet. Det gjorde att det blev mer ledig golvyta i det lilla vardagsrummet. Ett spontant infall att sy två stora golvkuddar i fuskfårskinn blev också riktigt lyckat. Jag njuter och saknar inte furugolvet och skinnsoffan ett dugg.

Blåsippan ute i backarna står.......

niger och säger att nu är det vår. Så sjöng vi när jag gick på "lekis" nån gång på 60-talet. Jag har ingen aning om det var varmare då. Antagligen inte. För då pratade ingen om växthuseffekter och klimatförändringar. Här i Piteå känns det som vi skulle behöva lite värme.....just nu. Minusgrader på nätterna och några plusgrader med isvindar på dagarna. Ingen växthuseffekt här inte. Men blåsipporna hemma på gården de bryr sig inte så mycket om att det är kallt om rötterna. Tur är väl det.
image10


Tisdagstema Vänner

image7

Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.     -Nalle Puh - A.A Milne


Det här är mitt bidrag till veckans tisdagstema: Vänner

Tova

Min blogg om handarbete, inredning och annat roligt...............

Jag har hittills aldrig nämnt någonting om mina intressen. Men jag vill väldigt gärna visa delar av mitt ullager, som ständigt växer. Jag använder det gärna för att skapa någonting, men att bara se och ta i ullen ger också en glädje. I framtiden kanske jag vågar visa någonting som jag har gjort av ull. Nu verkar all min lediga tid gå till att lära mig PhotoShop. Det går inte fort, men det jag har sett och lärt mig verkar väldigt roligt

image5

Recept på Pinnbröd

Paula ville ha receptet på Pinnbröd. Så naturligtvis kommer det här, det är kanske någon mer som vill testa.

5 dl vetemjöl
2 dl vatten
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Om man vill göra en lyxigare/godare variant kan man byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl. Dessutom kan man tillsätta riven ost i degen. (Garanterat värt att testa).
 
Allt blandas till en deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Den ska gå att få fast på en pinne utan att man ska bli alltför degig själv. Receptet räcker till ca 4 pinnbröd. Grillpinnen ska gärna vara grövre än en "korvpinne", så att man kan fylla hålet med smör när brödet är klart. Inte nyttigt men gott. Håll gärna brödet en bit från elden eller glöden så att det inte bara blir svart yta och deg innuti. Pinnbrödet är klart att äta när det inte "sitter fast" på pinnen längre.

Lycka till

Veckans tidsdagstema: Smaker

238425-4

Det här är mitt bidrag till veckans tisdagstema. Jag hoppas att du som läser det här känner smakerna. Pinnbröd och grillad korv hör valborgsmässoaftonen till. Som blogg-nybörjare känns det roligt att vara med på dessa olika teman. Nu är det mest en träning men jag hoppas kunna utvecka mitt bloggande. Helst vill jag kunna redigera bilderna, men det kanske kommer med tiden.

RSS 2.0