Tisdagstema - Omgjord

När jag såg vad som var veckans Tisdagstema var min första tanke: Jag gör om utseendet på min blogg.........
Jag har länge tänkt göra den lite mer personlig och framförallt lite anpassad till årstiden. Kanske lite vintrigare än de blå blommorna runt om. Har hittat en sida med lite tips och hjälp hur man ändrar utseendet på sin blogg.
Men........ efter att ha testat lite, inser jag att de blå blommorna får hänga med ett tag till........
Jag ska ju sticka sockar. (Se föregående inlägg). För jag är alldeles för trött i huvudet för att ge mig på HTML-koder. Kommer bara att bli odräglig för min omgivning.
Därför publicerar jag en gammal dålig bild på en omgjord gungstol som har en central plats i vår sommarstuga.
Gungstolen kommer från min mormor och morfar och det är min mamma som har klätt om den i mitt favorittyg från IKEA.
image78

Ingen kunde stoppa mig.............

När jag var till huvudstaden senast, var ett besök på Designtorget  "ett måste". Jag köpte bara två tändsticksaskar med Ernst och hans "bevingade ord".



Ernst är ingen stor favorit hos mig, han blir lite "för mycket". Men hans Ibland önskar man ju att det var någon som stoppade mig är helt suveränt. Jag brukar använda det själv, när jag tycker att jag själv blir lite för jobbig, för mig själv alltså. Gick det där att förstå?
Sist jag använde det var när jag startade mitt senaste handarbete. Men det var ingen som stoppade mig. Det kändes som ett ganska sjukt projekt, som skulle bli någonting helt onödigt. Nu är jag glad att ingen stoppade mig. Det är bland det roligaste i handarbetsväg jag har gjort. Att det gör ont i min troliga bindvävsinflammation i händerna, struntar jag i. Det är bättre att ha ont och roligt, än bara ont. Jag är inte färdig med projektet än och trodde inte alls att det skulle bli klart denna jul. Men nu är jag mer än halvvägs och kan bara inte sluta. Jag riktigt längtar efter att sjunka ner i soffan framför tv:n och bestämma vilken färg nästa ska bli.
Vad är det jag sysslar med då? Jo, jag stickar små sockar som ska bli en adventskalender. Tjugofyra små sockar, som bara rymmer en godis eller ett pyttelitet paket. De ska fästas med tjugofyra numrerade små klädnypor på ett rep.
Det som är roligare med detta än att sticka "riktiga" sockar som någons kalla fötter kan glädjas åt, är att jag inte behöver göra två likadana.

image77

Eftersom ingen stoppade mig, är jag nu på väg till soffan. Socka nummer femton längtar att bli stickad....

Tisdagstema - Sverige idag - ute

Dagens Tisdagstema känns extra roligt att lämna ett bidrag till. Förslaget på veckans tema kommer nämligen från en av mina favoritbloggare Eva.
Då det har varit en "trött-dag" idag visste jag att någon kreativ bild blir det aldrig. Men kameran fick följa med i bilen när jag skulle hämta minstingen på fritids. Man kan ju alltid se någonting intressant att fota, tänkte jag. Halvvägs framme på fritids mötte jag en stor älgfamilj, bestående av fem älgar. Det är inte varje dag ens för en norrbottning. Naturligtvis stannade jag bilen för att ta ett familjekort på familjen älg. De blev tyvärr skrämda av andra bilar, så något kort blev det inte. Därför blir det bara en bild av vårt äppelträd idag. Mitt bidrag till Sverige idag - ute.

image75



Tisdagstema - En

Den friske har tusen önskningar, den sjuke har endast en. 





 


Tovalisa beundrar er unga

Jag har väl inte gjort mig känd för att vara någon samhällsdebattör. Det ligger väl inte i min natur. Men det innebär inte att jag saknar åsikter. I fredagens Piteå-Tidning läste jag en artikel om elever på Strömbackaskolan som reagerat starkt på marknadsföringen av studentmössor och tillhörande artiklar. Klicka gärna på länken och läs.
Som vuxen blir jag mycket stolt över de elever som protesterar och skäms över de "vuxna" som sköter det företagets marknadsföring. Jag har inget annat ord till företaget ABC-gruppen än: Vidrigt!

Även om jag vet att ni elever på Strömbacka (Felicia, Ingrid, Peter, Emmy och Oscar) som ställde upp i Piteå-Tidningen, inte läser min blogg, vill jag skicka ett fång blommor och kramar till er. Jag vet också att ni är fler som delar deras uppfattning. Dagens ungdomar ska vi vara stolta över.


RSS 2.0